• https://www.facebook.com/pages/Marmaris-%C4%B0la%C3%A7lama/1422339778041847?fref=ts
Lağım Faresi

Lağım fareleri diğer fare türlerine göre daha büyük ve daha vahşi türlerdir. Ergin bir lağım faresinin boyu (kuyruk hariç)  15-25 cm'dir. Kiloları beslenme şekillerine göre değişkenlik gösterir ve genellikle 200 - 500 gr arasında değişmektedir.

Kısa ve küt burunlu, küçük kulaklara ve patlak gözlere sahip  olan, kaba tüyleri kahverengi siyah , karın bölgesi gri beyaz arasında bir renktedir.

Yaşam Alanları

Lağım fareleri lağımlarda, Apartman binaların kömürlüklerinde, alt katlarında, otoparklarında kendilerine yuva yaparlar. Bina dışında ise akarsu kenarlarını, yol boyunca toprak atlarını ve özellikle çöp yığınlarını kendilerine yaşam alanı olarak seçerler.

Yaratılışları itibari ile sürekli yiyecek arayan lağım fareleri yiyecek bulabilecekleri heryere girebilirler.

Lağım Farelerinde Çoğalma

Dişi lağım faresi 1 yılda 2 - 6 kez arası doğum yapar. Her doğum yaptığında 8-9 yavru doğurur.  Dişi lağım farelerinin hamilelikleri 3 hafta kadar sürer.

Toplam ömür ortalamaları 1 yıl olan lağım farelerinin yavruları 2-3 ay kadar kısa bir sürede yetişkin hale gelirler.

Özellikler

Lağım farelerinin en belirgin özellikleri

  • İşitme
  • Koku Alma
  • Kemirme

13 mm den büyük aralıktan kolayca geçip gidebilir, 16 metre yükseklikten atlayabilirler. Kemirgen bir canlı olduğu için sürekli olarak kemiren lağım fareleri en çok kablo kemirmeyi sever. Zira bu şekilde birçok yangına sebeb olurlar.

Yaşam şekillerinin böyle olması onları çok tehlikeli birer canavar yapmaktadır. Yiyecek bulmak için insanların yaşam alanlarına girebilen bu canlılar insan organlarını da kemirdikleri için tehlike saçmaktadırlar. Ayrıca yaşadıkları yerler itibari ile yüzlerce zararlı virüs ve mikrobunda taşıyıcısı olması sadece kemirme özelliği değil yaydıkları hastalıklar ile de lağım farelerini çok tehlikeli kılmaktadır.

 

Lağım Fareleri İle Mücadele - Yakalama - İlaçlama - Öldürme

Lağım fareleri yukarıda sayılan özellikleri ile çok tehlikeli bir fare türüdür. Yer yer kedi - köpek büyüklüğüne varabilen büyüklükleri ile korkutucu bir görünüşe ve özelliklere sahip olan lağım faresi ile mücadele dikkate alınmalıdır. Aksi halde çok çabuk çoğalabilir ve yaydıkları tehlike daha da büyüyebilir.

Lağım fareleri ile kişisel olarak mücadele etmek hem çok tehlikeli hem de faydasızdır. 16 m yükseklikten hiç zarar görmeden atlayabilen bu tür haşereler ile kişisel olarak yapılacak yakalama veya öldürme gişirimi başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Bu esnada zarar görmekte büyük bir ihtimaldir. Çünkü Lağım fareleri toplu olarak bulunduklarında insanlara yem gözüyle bakabilir ve saldırabilirler.

Bu nedenle lağım faresi ilaçlama veya lağım faresi ile mücadele için başvurulması gereken ilk yer Profesyonel bir böcek ilaçlama şirketidir.
Ki başvurma zamanı lağım faresinin ilk görüldüğü veya hissedildiği anda olmalıdır. Böylece ilaçlama uygulaması daha kısa sürede sonuçlanacaktır.

Lağım fareleri için kullanılan en etkili fare ilacı istasyon denen düzeneklerdir. Bu düzeneklerin içinde farenin çok sevdiği ve kokusu ile kendini cezbeden fare ilacı bulunmaktadır. Düzenekte farenin girişi için iki adet delik bulunmaktadır. Fare düzeneğin girişinden girip fare yemini yedikten sonra ölmektedir.

Marmaris İlaçlama olarak fare ilaçlama uygulamalarında %100 sonuç almaktayız. Kullandığımız fare yemleri ve fare istasyon sistemleri en son teknolojiye uygun, gerekli testlerden geçmiş ve başarısı kanıtlanmış Sağlık Bakanlığından onaylı sistemlerdir. 0252 413 3388 numaralı Çağrı Merkezimizi arıyarak Müşteri temsilcilerimizden Lağım Fareleri, alanınıdaki lağım farelerinin özellikleri, ilaçlanması ve diğer bilgiler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

  
7336 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın