• https://www.facebook.com/pages/Marmaris-%C4%B0la%C3%A7lama/1422339778041847?fref=ts
Çekirge

Çekirge ilaçlama, özellikle açık alanlarda yapılmaktadır. Tarlalara ciddi zararlar verebilen ve büyük maddi hasarlara yol açan bu haşereleri yok etmek ve maddi hasarların önüne geçebilmek için tek çözüm yöntemi böcek ilaçlama yaptırmaktır. Etkili ve kontrollü şekilde yapılması şart olan çekirge ilaçlama profesyonel ilaçlama firmaları tarafından hizmet almak şarttır. Çekirge istilası ve çekirge göçü gibi hem maddi zararlara neden olan hem de sağlık sorunlarının oluşmasına ortam hazırlayan durumların önüne geçebilmek için de çekirge ilaçlama yaptırmak büyük öneme sahiptir.

 

 

Çekirgelerin Özellikleri

  1. Çekirge uzun ve ince yapılı bir böcek türü olup, hareketini zıplayarak sağlar.
  2. Tarlalarda, çayırlık alanlarda ve su kenarlarında yaşar ve ortalama 6-7 cm boyundadır.
  3. En bilinen çekirge türleri arasında tarla çekirgesi, yeşil çekirge, değnek çekirge, İtalyan çekirge, mısır çekirgesi, Afrika göçmen çekirgesi bulunmaktadır.
  4. Toplam 6 bacakları bulunur. Bacaklarının 4 tanesi kısa 2 tanesi ise uzundur.
  5. Çekirge, ön bacaklarına nispeten daha uzun olan arka bacakları yoluyla zıplar.
  6. Düzkanatlı canlılar olan çekirgelerin parçalayıcı ağız yapıları vardır.
  7. Nadiren etçil beslenen türlerine rastlansa da çekirgeler genel olarak otçul beslenirler.
  8. Özellikle göç dönemlerinde uzun mesafelere kadar uçabilen çekirgeler, yaşadıkları ortamlarda yiyeceklerin azalması durumunda toplu olarak göç ederler.
  9. Çekirge sürüsü ortalama 2.000-2.500 km uçabilir.

 

Çekirge İstilaları

Çekirge istilaları, oldukça ünlü olmakla birlikte, hem maddi hem de sağlık açısından ciddi sorunlar oluşturmaktadır. Topluca göç eden bu haşereler, bulundukları alanı talan ettikleri gibi, göç mevsiminden önce, çoğalırlar. Çoğalmadan sonra, topluca ölen çekirgeler, salgın hastalıklara yol açabilmektedir. Bu nedenle çekirge istilası, hem maddi açıdan ciddi zararlar yol açmakta hem de salgın hastalık tehlikesi yaratmaktadır. Sürekli göç halinde olan çekirge sürüleri için önlem almak amacıyla çekirge ilaçlama yaptırmak son derece önemlidir.

 

Çekirge ilaçlama Nasıl Yapılır?

Çekirge ilaçlama, sıvı böcek ilaçları ile buharlama tekniği kullanılarak, açık alanlarda yapılır. Ülkemizde özellikle güney bölgelerde görülen bu haşereler ile en etkili mücadele yöntemi profesyonel şekilde yapılan böcek ilaçlamadır. Kalitesiz haşere ilaçları ya da basit yöntemler ile çekirgeleri yok etmek mümkün olmayacağı gibi, yetiştirilen ürünlere zarar gelebileceği de unutulmamalıdır.

 

Çekirgeler Nasıl Çoğalır?

Yumurtlama sistemi ile çoğalan çekirge, yumurtalarını toprak içerisine gömer. Hava sıcaklığın belli bir seviyeye gelmesi ile yumurtalar açılır ve çekirge yavruları ortaya çıkar. Çekirge yavrularına Nimfa adı verilir. Çok hızlı şekilde üreyen bu haşereler, çekirge ilaçlaması yapılmadığı sürece, zarar vermeye devam edecektir.

 

Çekirgelerin Zararları

Çekirgeler özellikle tarla ve ekincilikle uğraşan çiftçilerin en büyük düşmanıdır.  Bu nedenle çekirge ilaçlama, bu haşerelerin istila dönemlerinden hemen önce yapılmaktadır. Çekirge sürüleri yaptıkları uzun göç yolculuklarında karşılarına çıkan ekili arazileri talan ettiklerinden, çekirge ile mücadele büyük önem taşımaktadır. Arpa, buğday ve başak gibi lifli ürünleri çok seven çekirgeler bu nedenle çiftçilerin en büyük düşmanı durumunda olduğundan, tarla gibi alanlarda çekirge ilaçlama çok sık yapılmaktadır.

 

Çekirgeden kurtulmak için çekirge ilaçlama uygulaması yapılması gereklidir. Etkili çekirge ilaçları ile kaliteli ve garantili hizmet veren Marmaris ilaçlama, bu istilacı haşereler ile mücadelede kesin çözüm sağlamaktadır. 

  
3737 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın