• https://www.facebook.com/pages/Marmaris-%C4%B0la%C3%A7lama/1422339778041847?fref=ts
Yılan

Yılan ilaçlama, özellikle ağaçlık alanlara yakın olan yerlerde, kapalı alanlara girerek insan yaşamını tehdit eden bu canlılara karşı yapılmaktadır. Sıvı ilaçlar kullanılarak yapılan yılan ilaçlama uygulamasında, kullanılan ilaçların kalitesine dikkat etmek gereklidir. Bunun yanı sıra yılandan kurtulmak için toz ilaçlar da kullanılabilmektedir. Genellikle iç mekanlarda yapılan yılan ilaçlama, bahçe ve tarla gibi dış mekanlarda da uygulanabilmektedir.

 

  • Yılan uzun vücut yapılı bir canlı türü olup hareketlerini sürünerek sağlarlar. Dünya üzerinde yaklaşık 3,000 yılan türü yaşamakta olup, dünyanın hemen hemen her kıtasında yaşamaktadır.
  • Türlerinin %98'i zehirli olan yılanların zehirlerinin etkisi yaşadıkları alanlara ve türlerine göre değişmektedir. İnsan yaşamını doğrudan tehdit eden bu canlılara karşı yılan ilaçlama yaptırmak son derece önemlidir.
  • Özellikle sıcak bölgelerde yaşayan yılan türleri daha zehirlidir. Doğal ortamlarda yaşayan canlılar ile beslenme sağlayan yılanlar, avlarını bütün olarak yutarlar.
  • Yuttukları avlarını sindirmeleri avlarının büyüklerine göre belirli bir zaman alan yılanlar beslenme işleminin ardından dinlenmeye çekilir.
  • Yılanların ağızlarında uzun ve çatallı bir dil ile 2 adet diş bulunur. Pullarla kaplı olan derilerinin yılda 1 defa değiştiren yılanların derisi çok değerlidir ve çanta, cüzdan, ayakkabı gibi eşyaların yapımında kullanılır.
  • Güneşli havaları çok seven yılanlar, sık sık taş ve kayalıkların üzerine çıkaran güneşlenirler. Kış ayını toprak içlerine açtıkları derin çukurlarda geçiren yılanlar yaz aylarında aktif olurlar.
  • Binlerce türü bulunan yılanların; Boa yılanı, piton yılanı, engerek yılanı, boynuzlu yılan, kobra yılanı, anakonda, çıngıraklı yılan gibi yılan türleridir. Bazı yılan türleri avlarını zehirleyerek öldürürken bazı yılan türleri de avlarını sıkıca sarar ve kemiklerini kırarak öldürürler.
  • Ağızlarını 180°  açabilen yılanlar, ortalama 30-40 cmdir. Fakat tropikal ormanlarda 10 metrenin üzerinde olan türleri de yaşamaktadır. Genellikle kurbağa, kuş, tavşan, fare, kertenkele gibi küçük canlılar ile beslenen yılanların 10 metre üzerinde olan türleri daha büyük canlılar ile beslenme sağlar.
  • Yılan zehri çok etkili olduğu kadar, tıbbi alanda panzehir olarak ta kullanılmaktadır. Yılan zehrinin etkisi yılanın yaşadığı ortama ve türüne göre değişmektedir.
  • Yılan sokması sonucu ölüm vakaları görülmektedir. Bir insanı birkaç saat içerisinde öldürebilecek kadar etkili zehre sahip yılan türleri yaşamaktadır.
  • Yılan ısırması durumunda acilen bir hastaneye müracaat etmek gereklidir. Yumurtlama sistemi ile çoğalan yılanlar, yumurtalarını toprak içlerindeki yuvalarında saklarlar.

 

Yılan çok tehlikeli bir canlı olup görüldüğü anda kesinlikle bireysel olarak müdahale edilmemeli ve yılan ilaçlama kesinlikle profesyonel destek alınmalıdır. Yılan ile mücadele de profesyonel destek almak hem yılanlardan kurtulmanızı hem de hayatınızı tehlikeye atmamanızı sağlayacaktır. Yılan ilaçlama konusunda uzman ekiplerimiz ve etkili ilaçlarımız ile ekonomik fiyatlarla hizmet vermekteyiz.

  
3591 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın